De therapeute

Wie ben ik ?
Ik, Jacqueline Hoeks, ben een bevlogen en enthousiaste therapeute, oprecht geïnteresseerd in de mens met al zijn facetten.

Al sinds 1973 ben ik werkzaam in de geestelijke gezondheids-zorg. En ik heb een ruime ervaring in het werken met mensen die op de een of andere manier zelf willen veranderen. Zij zijn niet gelukkig of ze voelen zich ziek en ze hebben problemen van uiteenlopende aard.

Mijn mensvisie berust op een denken dat uitgaat van het belang om het geheel te blijven zien (holisme). Ook in een mens staat alles met alles in verbinding en dat betekent voor mij tevens dat lichaam en geest niet los van elkaar gezien kunnen worden. Vaak biedt het lichaam een aanknopingspunt om problemen te localiseren. Het functioneren van ons lichaam zegt heel veel over onze algehele toestand. Voor mij is het streven naar bewustwording en inzicht in je eigen functioneren een wezenlijk onderdeel van ons mens-zijn. Het is van essentieel belang in het bereiken van de gewenste toestand in je leven.

De meeste mensen weten zelf onbewust wel wat goed voor hen is. Toch lopen ze vast, omdat zij zich van hun onbewuste mogelijkheden niet bewust zijn. Mijn ervaring leert dat er vele manieren zijn om tot deze bewustwording te komen. Naast de opleiding tot hypnotherapeute heb ik nog een heel scala aan opleidingen en cursussen gedaan waarvan ik geïntegreerd gebruik kan maken tijdens de therapie.

Door zelf actief in het therapeutisch proces te staan vergroot je de kans om je doel te bereiken met behulp van mijn begeleiding en inspiratie.